Hotjar: Как да го инсталираме и използваме

Mr. Spaceman
Автор:
Mr. Spaceman
11/04/24
Време за четене:  🕐  
Hotjar настройка

Съдържание

Hotjar е мощен инструмент за разбиране на поведението на потребителите на вашия уебсайт и за подобряване на потребителското изживяване. Конфигурирането на Hotjar е прост процес, който може да се извърши само в няколко стъпки:

Създаване на акаунт

Първата стъпка е да създадете акаунт в Hotjar. Просто отидете на уебсайта на Hotjar и щракнете върху бутона "Регистрирай се" в горния десен ъгъл на страницата. Ще бъдете помолени да предоставите имейл адреса си и да зададете парола.

Hotjar регистрация

Инсталиране на кода за проследяване

След като създадете акаунт, ще ви бъде предоставен код за проследяване. Този код трябва да бъде добавен към HTML кода на вашия уебсайт, за да може Hotjar да започне да проследява посетителите на вашия уебсайт. Ако не сте сигурни как да направите това, Hotjar предоставя подробни инструкции на своя уебсайт за различните платформи.

Как да поставите Hotjar тракинг кода във вашия сайт

Настройка на топлинни карти и записи

Hotjar ви позволява да видите как посетителите взаимодействат с вашия уебсайт, като използвате топлинни карти и записи. За да настроите топлинни карти, отидете в раздела "Heatmaps" (Топлинни карти) на таблото за управление на Hotjar и кликнете върху "New Heatmap" (Нова топлинна карта). След това можете да изберете кои страници искате да проследявате и вида на топлинната карта, която искате да създадете.

За да настроите записи, отидете в раздела "Записи" и кликнете върху "Нов запис". След това можете да изберете кои страници искате да записвате и да персонализирате настройките за запис, за да отговарят на вашите нужди.

Как да настроите HeatMaps

Създаване на анкети и проучвания за обратна връзка

Една от ключовите функции на Hotjar е възможността за създаване на анкети и анкети за обратна връзка, за да събирате ценна информация от посетителите на вашия уебсайт. За да създадете анкета, отидете в раздела "Анкети" на таблото за управление на Hotjar и щракнете върху "Нова анкета". След това можете да избирате от различни типове проучвания и да персонализирате въпросите според нуждите си.

За да създадете анкета за обратна връзка, отидете в раздела "Анкети за обратна връзка" и щракнете върху "Нова анкета за обратна връзка". След това можете да изберете типа на анкетата, която искате да създадете, и да персонализирате въпросите и дизайна.

Анализирайте данните си

След като сте настроили проследяването, топлинните карти, записите, проучванията и анкетите за обратна връзка, е време да анализирате данните. Hotjar предоставя разнообразни инструменти, които да ви помогнат да осмислите данните си, включително повторения на сесии, анализ на фунията и анализ на формулярите.

Използвайте тези данни, за да идентифицирате областите за подобрение на вашия уебсайт и да вземате решения, основани на данни, за да оптимизирате потребителското изживяване на вашия уебсайт.

Заключение

Заключение

В заключение, създаването на инструменти за измерване на уебсайта, като Google Search Console, Google Analytics и Hotjar, е важна стъпка в оптимизирането на потребителското изживяване на вашия уебсайт и подобряването на неговата производителност.

Въпреки че процесът на настройка може да изглежда объркващ в началото, следването на тези ръководства стъпка по стъпка ще ви помогне да тръгнете по правилния път. Като анализирате редовно данните си и вземате решения, основани на данни, можете да продължите да подобрявате представянето на уебсайта си и да осигурите по-добро потребителско изживяване за посетителите си.

Поемете на космическо пътешествие в нашия блог
Запишете се за бюлетина ни, за да не изпускате космически новини

Нуждаете се от нов уебсайт за бизнеса си?

1

Дизайн

2

Изграждане

3

Поддръжка

НАШИТЕ УСЛУГИ

Последни публикации

април 11, 2024
Hotjar: Как да го инсталираме и използваме

Hotjar е мощен инструмент за разбиране на поведението на потребителите на вашия уебсайт и за подобряване на потребителското изживяване. Конфигурирането на Hotjar е прост процес, който може да се извърши само в няколко стъпки: Създаване на акаунт Първата стъпка е да създадете акаунт в Hotjar. Просто отидете на уебсайта на Hotjar и щракнете върху бутона […]

април 11, 2024
Как да настроите Google Analytics

Google Analytics е мощен инструмент за проследяване на трафика и поведението на потребителите на вашия уебсайт. Ето как да настроите Google Analytics за вашия уебсайт: Регистрирайте се за акаунт в Google Ако все още нямате акаунт в Google, създайте такъв, като отидете на страницата за регистрация в Google и попълните необходимата информация. Отидете в Google […]

април 11, 2024
Как да настроите Google Search Console

Ако искате да подобрите работата на уебсайта си и SEO оптимизацията, трябва да настроите Google Search Console. Ето ръководство стъпка по стъпка за това как да настроите Google Search Console: Регистрирайте се за акаунт в Google Ако вече имате акаунт в Google, прескочете тази стъпка. Ако нямате, създайте такъв, като отидете на страницата за регистрация […]

Категории публикации

Имате нужда от дигитален партньор за бизнеса си?

Независимо дали се нуждаете от нов уебсайт, редизайн или поддръжка, ние сме тук, за да помогнем на вашия бизнес да се развива и да успее.

Можете да се свържете с нас по телефон или чрез нашата контактна форма и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.
КОНТАКТИ

K!K!DESIGN 2024© All rights reserved.

cross