Как да настроите Google Search Console

Mr. Spaceman
Автор:
Mr. Spaceman
11/04/24
Време за четене:  🕐  
Настройка на Google Search Console

Съдържание

Ако искате да подобрите работата на уебсайта си и SEO оптимизацията, трябва да настроите Google Search Console. Ето ръководство стъпка по стъпка за това как да настроите Google Search Console:

Регистрирайте се за акаунт в Google

Ако вече имате акаунт в Google, прескочете тази стъпка. Ако нямате, създайте такъв, като отидете на страницата за регистрация в Google и попълните необходимата информация.

Регистрация на акаунт

Отидете в Google Search Console

След като имате акаунт в Google, отидете на началната страница на Google Search Console и щракнете върху бутона "Start Now" (Започни сега).

Добавете своя уебсайт

В полето "Префикс на URL адреса" въведете името на домейна на вашия уебсайт (напр. https://www.example.com). Щракнете върху "Continue", за да продължите.

Потвърдете собствеността си

За да потвърдите, че сте собственик на уебсайта, трябва да изпълните един от методите за проверка, предоставени от Google.

Препоръчителният метод е да добавите HTML таг в шапката на сайта (header.php файла) на уебсайта си или да качите HTML файл в главната директория на уебсайта си. Друга възможност е да използвате доставчик на име на домейн, който поддържа Google Search Console, като например cPanel.

Верификация на домейн

Изпращане на картата на сайта

След като сте потвърдили собствеността си, отидете в раздела "Sitemaps" и изпратете картата на сайта си. Това ще помогне на Google да обхожда и индексира уебсайта ви по-ефективно.

Такава може да ви бъде генерирана автоматично ако използвате някои от плъгините за WordPress като, Yoast, Rank Math, All-in-one SEO и др. Като най-често нейното URL ще бъде https://domain.bg/sitemap_index.xml

Въвеждане на sitemap
Заключение

Заключение

Поздравления, успешно сте настроили Google Search Console за вашия уебсайт! Сега можете да започнете да следите работата на уебсайта си и да правите подобрения въз основа на данните, предоставени от Google Search Console.

Ако искате да научите как да инсталирате Google Analytics или Hotjar последвайте една от двете ни публикации по темата и за по-малко от няколко минути ще разберете как сами да се справите.

Поемете на космическо пътешествие в нашия блог
Запишете се за бюлетина ни, за да не изпускате космически новини

Нуждаете се от нов уебсайт за бизнеса си?

1

Дизайн

2

Изграждане

3

Поддръжка

НАШИТЕ УСЛУГИ

Последни публикации

април 11, 2024
Hotjar: Как да го инсталираме и използваме

Hotjar е мощен инструмент за разбиране на поведението на потребителите на вашия уебсайт и за подобряване на потребителското изживяване. Конфигурирането на Hotjar е прост процес, който може да се извърши само в няколко стъпки: Създаване на акаунт Първата стъпка е да създадете акаунт в Hotjar. Просто отидете на уебсайта на Hotjar и щракнете върху бутона […]

април 11, 2024
Как да настроите Google Analytics

Google Analytics е мощен инструмент за проследяване на трафика и поведението на потребителите на вашия уебсайт. Ето как да настроите Google Analytics за вашия уебсайт: Регистрирайте се за акаунт в Google Ако все още нямате акаунт в Google, създайте такъв, като отидете на страницата за регистрация в Google и попълните необходимата информация. Отидете в Google […]

април 11, 2024
Как да настроите Google Search Console

Ако искате да подобрите работата на уебсайта си и SEO оптимизацията, трябва да настроите Google Search Console. Ето ръководство стъпка по стъпка за това как да настроите Google Search Console: Регистрирайте се за акаунт в Google Ако вече имате акаунт в Google, прескочете тази стъпка. Ако нямате, създайте такъв, като отидете на страницата за регистрация […]

Категории публикации

Имате нужда от дигитален партньор за бизнеса си?

Независимо дали се нуждаете от нов уебсайт, редизайн или поддръжка, ние сме тук, за да помогнем на вашия бизнес да се развива и да успее.

Можете да се свържете с нас по телефон или чрез нашата контактна форма и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.
КОНТАКТИ

K!K!DESIGN 2024© All rights reserved.

cross