Как да настроите Google Analytics

Mr. Spaceman
Автор:
Mr. Spaceman
11/04/24
Време за четене:  🕐  
Настройка на Google Analytics

Съдържание

Google Analytics е мощен инструмент за проследяване на трафика и поведението на потребителите на вашия уебсайт. Ето как да настроите Google Analytics за вашия уебсайт:

Регистрирайте се за акаунт в Google

Ако все още нямате акаунт в Google, създайте такъв, като отидете на страницата за регистрация в Google и попълните необходимата информация.

Регистрация на акаунт

Отидете в Google Analytics

След като вече имате акаунт в Google, отидете на началната страница на Google Analytics и щракнете върху бутона "Стартирай безплатно".

Настройте профила и имота си

Въведете името и URL адреса на уебсайта си, изберете категорията на отрасъла си и часовата зона и щракнете върху "Създаване". Това ще създаде нов акаунт и собственост в Google Analytics за вашия уебсайт.

Добавете кода за проследяване към уебсайта си

За да проследявате трафика и поведението на потребителите на уебсайта си, трябва да добавите кода за проследяване на Google Analytics в шапката (header.php) на уебсайта си.

Можете да направите това ръчно, като копирате и поставите кода за проследяване в HTML кода на уебсайта си или като използвате плъгин или разширение, ако използвате система за управление на съдържанието (CMS) като WordPress.

Проверете кода за проследяване

След като сте добавили кода за проследяване към уебсайта си, отидете в раздела "Информация за проследяване" в Google Analytics и щракнете върху "Код за проследяване". Трябва да видите статус "Получаване на данни", ако кодът за проследяване работи правилно.

Заключение

Заключение

Поздравления, успешно сте настроили Google Analytics за вашия уебсайт! Сега можете да започнете да проследявате трафика и поведението на потребителите на уебсайта си и да използвате тези данни, за да правите подобрения.

Имаме също така ръководства за това как да настроите Google Search Console и Hotjar, така че ако ви е интересно да видите как можете да го направите сами само за няколко минути, продължете напред и прочетете нашите статии.

Поемете на космическо пътешествие в нашия блог
Запишете се за бюлетина ни, за да не изпускате космически новини

Нуждаете се от нов уебсайт за бизнеса си?

1

Дизайн

2

Изграждане

3

Поддръжка

НАШИТЕ УСЛУГИ

Последни публикации

април 11, 2024
Hotjar: Как да го инсталираме и използваме

Hotjar е мощен инструмент за разбиране на поведението на потребителите на вашия уебсайт и за подобряване на потребителското изживяване. Конфигурирането на Hotjar е прост процес, който може да се извърши само в няколко стъпки: Създаване на акаунт Първата стъпка е да създадете акаунт в Hotjar. Просто отидете на уебсайта на Hotjar и щракнете върху бутона […]

април 11, 2024
Как да настроите Google Analytics

Google Analytics е мощен инструмент за проследяване на трафика и поведението на потребителите на вашия уебсайт. Ето как да настроите Google Analytics за вашия уебсайт: Регистрирайте се за акаунт в Google Ако все още нямате акаунт в Google, създайте такъв, като отидете на страницата за регистрация в Google и попълните необходимата информация. Отидете в Google […]

април 11, 2024
Как да настроите Google Search Console

Ако искате да подобрите работата на уебсайта си и SEO оптимизацията, трябва да настроите Google Search Console. Ето ръководство стъпка по стъпка за това как да настроите Google Search Console: Регистрирайте се за акаунт в Google Ако вече имате акаунт в Google, прескочете тази стъпка. Ако нямате, създайте такъв, като отидете на страницата за регистрация […]

Категории публикации

Имате нужда от дигитален партньор за бизнеса си?

Независимо дали се нуждаете от нов уебсайт, редизайн или поддръжка, ние сме тук, за да помогнем на вашия бизнес да се развива и да успее.

Можете да се свържете с нас по телефон или чрез нашата контактна форма и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.
КОНТАКТИ

K!K!DESIGN 2024© All rights reserved.

cross